Już po świętach Wielkanocnych w weekend od 5 do 7 kwietnia br. odbędzie się Festiwal Orientalny, gdzie poznacie różne smaki orientu w Sosnowieckim Parku Sieleckim. Zapraszamy do degustacji.
W pierwszy weekend kwietnia w Sosnowieckim Parku Sieleckim (3 Maja, 41-200 Sosnowiec) odbędzie się Festiwal Orientalny organizowany przez Bazar Smaku.
Organizatorzy przygotowali dla Was bogactwo kulinariów: od pierożków dim sum, przez gyoza, wontony i sajgonki, aż po aromatyczny Ramen, Zupę Pho oraz świeże japońskie sushi i gruzińskie Chaczapuri.
To jednak tylko wierzchołek smakowej góry. Ponieważ na festiwalu nie zabraknie również pyszności kuchni chińskiej, tajskiej, koreańskiej, wietnamskiej oraz malezyjskiej, a także szerokiego wyboru azjatyckich produktów.
To nie tylko uczta dla podniebienia, ale również okazja do poznania kultury i tradycji krajów Azji przez ich wyjątkowe smaki. Festiwal Orientalny to niepowtarzalna okazja na kulinarne przygody i spotkania z pasjonatami kuchni z całego świata.
Smaki te często odzwierciedlają głęboko zakorzenione tradycje kulinarne, święta czy nawet lokalne legendy. Przez skosztowanie potraw podczas festiwalu, odwiedzający mają szansę przenieść się w czasie i przestrzeni, do miejsc tak odległych, a jednocześnie tak bliskich sercu tych, którzy pielęgnują te kulinarno-kulturowe dziedzictwa.
Serdecznie zapraszamy. Wstęp bezpłatny.
Festiwal odbędzie się:
5 kwietnia 2024 r. (piątek): 15:00-21:00
6 kwietnia 2024 r. (sobota): 12:00-21:00
7 kwietnia 2024 r. (niedziela): 12:00-20:00
Kontakt dla wystawców: